Øreakupunktur

Øreakupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform. Øreakupunktur er mere end 5000 år gammel.

I store træk handler øreakupunktur om at aktivere kroppens egne energier og reserver til at genoprette balance.

Fysiologisk påvirker akupunktur immunsystemet, det frigiver smertelindrende stoffer lokalt ved indstiksstedet og centralt i hjernen. Akupunktur øger blodcirkulationen og afspænder muskulaturen.

Øreakupunkturen er løbende blevet vidreudvikliet, bl.a. var det den franske læge og ingeniør Paul Nogier (1908 – 1996), der opdagede at hele menneskets nervesystem har forbindelse til øret og er behandlingsmæssig tilgængelig herfra. Han fandt senere ud af at kommunikere med kroppens nervesystem via radialispulsen. Denne opdagelse ligger ligeledes til grud for laserakupunktur i øret.
Paul Nogier havde det originale synspunkt, at organismen ikke bare er kemiske forbindelser, men at fysisk stimulation af kroppen f.eks. med nåle, kan bekæmpe sygdomme.

Øreakupunktur kan anvendes bredt som smertelindring i hele kroppen, behandling af allergi, astma og åndenød, menstruationssmerter/besvær, hvoedpiner og svimmelhed o.m.m Ligesom det er yderst effektivt som rygestopbehandling.

Du vil max få 5 permanåle (små stifter) i øret, da din krop ikke kan arbejde og bearbejde flere indtryk og signaler. Disse nåle bliver siddende i øret i op til 3 uger. Alt efter hvilken problematik du kommer med, og hvor lang tid det har stået på, skal du forvente at få fra 1 til flere behandlinger.

´Jeg anbefaler ikke øreakupunktur med perma-nåle til børn under 12 år.