Akupressur og Meridian massage

Akupressur har en fælles oprindelse med akupunktur. Begge behandlingsformer har sin oprindelse fra Kina og er baseret på kroppens meridian punkter. Men i modsætning til akupunktur, så anvendes der ingen nåle, men derimod et kraftigt tryk med finger på punkter i kroppens meridianer.

Akupressur udøves under en række forskellige navne og behandlingsformer. Derfor ses der også lidt forskelle i behandlingerne. I mine behandlinger anvender jeg heller ikke som udgangspunkt det kraftige tryk på punkterne i kroppens meridianer. Ofte kontakter jeg punktet med mit fokus i den ” Biodynamiske Kranio- Sakrale verden” og vurderer behandlingen og effekten af punkt stimulationen ud fra hvordan kroppens Tides og Fluids responderer.

Kroppens meridian baner svarer til 12 energibaner, der kaldes de 12 hovedmeridianer, eller 12 regulære meridianer. Disse meridianer er knyttet til vores organsystem, således at der der, indenfor akupunkturen og akupressuren findes, en hjertemeridian, en miltmeridian, en lungemeridian, en nyremeridian etc.  6 hovedmeridianer er primært knyttet til hånd og arme, imens andre 6 primært er knyttet til fod og ben. Meridianerne findes parvis som to ens meridianer, dvs. en på højre side og en på venstre side.

Disse Meridianer er energibaner, dvs. at vores livsenergi passerer langs med meridianerne. Denne cirkulation af energi sker efter et fast princip, med en bestemt rækkefølge, fordelt på døgnets 24 timer.