Om KST og Biodynamics Kranio-sakral terapi

Kranio-Sakral terapi betyder Kranie-Korsben terapi og forkortes KST.

I Kranio-sakral terapi arbejder man med det kranio-sakrale system, der består af vores kranie, rygsøjle, korsben og haleben. Udover disse knogler, består systemet også af vores hjerne, kranienerver, rygmarv, rygmarvsnerver, cerebrospinalvæske og membraner. Man arbejder med ovenstående elementer i kombination med den kranio-sakrale rytme, der er en rytme/bevægelse man kan mærke i såvel kraniet, som resten af kroppen. Denne rytme får kraniet til at bevæge sig et mønster af fleksion og ekstension. I den almindelige form for kranio-sakral terapi arbejder jeg i disse fokusområder med blide manipulationsteknikker.

Ved at lave denne lette manipulation af knogler, afspænde bindevæv og membraner i hovedet, eller omkring kranie- og rygmarvsnerver, opnår man som klient en dybere og længerevarende afspænding af muskel- og nervesystem, end ved behandling med f.eks. fysioterapi, kiropraktik eller almindelig massage.

Når jeg arbejder med Biodynamics kranio-sakral terapi, har jeg min opmærksomhed rettet mod alle klientens iboende og dybereliggende kræfter. Jeg har her min opmærksomhed på to andre rytmer i det kranio-sakrale system, nemlig Midtide og Longtide, der begge er rytmer/bevægelser i kroppen, der ligger dybere end den først omtalte kranio-sakrale rytme. Jeg er i denne behandlingsform mere lyttende, end aktiv. Min tilstedeværelse og opmærksomhed på disse rytmer, klientens krop/system, aktiverer klientens iboende selvhelbredende kræfter, så en heling kan finde sted.

Kranio-sakral terapiens overordnede mål, hvad enten der er tale om den mekaniske form, såvel som den Biodynamiske tilgang, er at hjælpe, støtte og optimere din krop og dit nervesystem.  Tilgangen er blot en anden.

Behandlingsformen sikre;

  • at der er en optimal blodcikulation til og fra nervesystemet
  • at der er rigelig cirkulation af cerebrospinalvæsken (næring til hjernen)
  • at de enkelte kranieknogler har en god og fri bevægelse
  • at afspænde bindevævsmembraner, der omgiver kraniet
  • at der er god og fri funktion i rygsøjle, bækken og korsben

Herved mildnes eller fjernes evt. smerter og symptomer i krop og sind.